Skip Navigation

Can't upload video

Travel Forums System Talk Can't upload video

1. Posted by Lifeis4living (Budding Member 8 posts) 2y

I am just trying to familiarise myself with all the elements of the site whilst planning my trip. I am not able to upload a video. I have gone through the instructions but when I try to upload, it goes through to 100% upload and then give me an unauthorised 401 message.

This is the same whether I try via YouTube or Vimeo accounts. Can you help please?

2. Posted by Peter (Admin 5789 posts) 2y

Hmm, it sounds like there is a problem in our linkup to them. I'd suggest as a workaround that you just upload directly to either Vimeo or Youtube. That avoids uploading via our server. You can still embed the videos into your blog when they are uploaded directly.

3. Posted by Lifeis4living (Budding Member 8 posts) 2y

Hi Peter
I'm sorry but I am still having problems. Are you sorting out the link up with Vimeo and YouTube? Are other people experiencing the same thing or is it just me?

I have also tried to embed the link by copy and pasting it into the blog but that does not work either. It just shows the code as a text line.

Are you able to fix the link up problem as I it would be easier to do it that way? Also can you explain how to embed as I must be doing something wrong.

Thank you

4. Posted by KellieBarnes (Admin 813 posts) 2y

Have you already uploaded your videos to YouTube/Vimeo? If so, did the embed instructions here work for you?

If not, you can always post the direct link using the URL icon – sixth across at the top of your blog entry window and also the same here in the forums.