Skip Navigation

Database upgrade

Travel Forums System Talk Database upgrade

Page
  • 1
  • 2

Last Post

1. Posted by Peter (Admin 5809 posts) 5y

Hi everyone,

We just completed an upgrade of our database software. Apologies if the downtime inconvenienced anyone. Everything seems to have gone smoothly. If you notice any weird new bugs do let us know though, so we can investigate.

Cheers,
Peter

2. Posted by Utrecht (Moderator 5596 posts) 5y

Hi,
Of course I am the first one to reply..;)
TP is slow. Just wanted to delete a spam thread in Africa forum.
When I wanted to confirm, it did not say it was deleted. When I checked, it was gone though
Just wanted to go to Africa forum with the drop down menu on the right side...didn't work..or so slow I didn't bother anymore.
Cheers
Mike

3. Posted by Sam I Am (Admin 5588 posts) 5y

Mike, I'm guessing/hoping these are teething problems, because yes, the site is a darn site slower, which is exactly the opposite of what the goal was of the upgrade :)

4. Posted by Peter (Admin 5809 posts) 5y

Ok, the speeds are relatively under control now I think. Hopefully only improvements from here on in :)

5. Posted by Sander (Moderator 4835 posts) 5y

Doesn't seem like it should be related, but eh, not worth opening a new thread for either: Trying to report "keng02" - https://www.travellerspoint.com/report.cfm?area=1&link=keng02 - with text "copy/paste of previous (on topic) reply, with spam link inserted" - I get an unidentified error on submit.

6. Posted by Sam I Am (Admin 5588 posts) 5y

Quoting Sander

Doesn't seem like it should be related, but eh, not worth opening a new thread for either: Trying to report "keng02" - https://www.travellerspoint.com/report.cfm?area=1&link=keng02 - with text "copy/paste of previous (on topic) reply, with spam link inserted" - I get an unidentified error on submit.

Actually looks like this is related. Looks like an issue with the .ini and sqlmode but I'm hesitant to make this change without Pete also looking over it, so passing on my findings to him... in the meantime, keng02 is gone!

7. Posted by Isadora (Travel Guru 13926 posts) 5y

So, I'm guessing that's why I received an interesting page when trying to move from one forum to another... Said something very nice like "We are performing site maintenance and hope to be completed soon. For some interesting reading while you wait, check the blogs at TravelBlogs." Obviously not a direct quote but much nicer than 'you can't connect to the site' or 'page error'.

8. Posted by Peter (Admin 5809 posts) 5y

Quoting Sander

Doesn't seem like it should be related, but eh, not worth opening a new thread for either: Trying to report "keng02" - https://www.travellerspoint.com/report.cfm?area=1&link=keng02 - with text "copy/paste of previous (on topic) reply, with spam link inserted" - I get an unidentified error on submit.

This one's sorted now. It was indeed related.

9. Posted by Isadora (Travel Guru 13926 posts) 5y

I just tried moving a thread from GT to NA 3 times. Each time I would get a page error message. I just went back to GT to try again. It appears the move was made to NA but it also shows it was moved 5 times on the GT page.

10. Posted by Peter (Admin 5809 posts) 5y

Yep, saw that one and just fixed it (sent you an email as well :))