Skip Navigation

Embed not working

Travel Forums System Talk Embed not working

1. Posted by 2WorldExplorers (Budding Member 4 posts) 5y

Hello,

I am trying to embed the trip map onto my website and it isn't showing up. I have copied and pasted the HTML code over to my site but it just won't work. I am far from an HTML expert so it could be something I am doing but any help would be appreciated.

Thank you in advance!
Lina

2. Posted by Sander (Moderator 4809 posts) 5y

Do you have a link to the page on your website where you're trying to embed the map, so we could look at it and determine what's wrong?

3. Posted by 2WorldExplorers (Budding Member 4 posts) 5y

Sorry here it is.

My website is in the very early stages.

http://www.theworldexplorers.com/maps

4. Posted by Sander (Moderator 4809 posts) 5y

Hmm, I'm wondering if your own directly embedded google map is maybe messing things up. Could you try it on an empty page which doesn't have that on it?

Still, even if that's the cause, our script probably should be hardened to allow it. Sam/Peter: I see two error messages generated by our script:

Error: google.maps.OverlayView is not a constructor
Source File: http://static.travellerspoint.com/js/min/Fluster2-1.0.min.js
Line: 48

Error: google.maps.NavigationControlStyle is undefined
Source File: http://static.travellerspoint.com/js/min/gmap-2.6.min.js
Line: 1

5. Posted by 2WorldExplorers (Budding Member 4 posts) 5y

Nope it didn't work. I removed everything but the code and still nothing. I'll wait to hear from you.

Thank you!

6. Posted by Peter (Admin 5789 posts) 5y

Hi Lina,

I also think it's that second google map in your footer causing the issue. We do actually handle the possibility of multiple maps being inserted in a page, but the problem is that the map that is inserted in your footer is using a different version of Google Maps code which is causing problems. There's two easy ways to resolve this:

1. Upgrade the map in the footer to v3 of the Google Maps API (not sure how you went about embedding that - hopefully it's not too hard to upgrade)
2. Try removing the map from the footer.

I'm pretty sure either of these changes will fix the problem. But see what you think. I'm not sure how easy it is for us to work around another version of Google Maps being loaded on the page, but I can get that looked into as well. Not likely to be such an easy fix though

7. Posted by 2WorldExplorers (Budding Member 4 posts) 5y

Thank you I removed the other maps and it now works. Now there is another problem. I put it in the sidebar of my home page. http://wwwtheworldexplorers.com and it shows it as loading but never loads. Can you help me figure out the issue there.

Thank you it is the best trip map that I have found so far!

8. Posted by Peter (Admin 5789 posts) 5y

Quoting 2WorldExplorers

Thank you I removed the other maps and it now works. Now there is another problem. I put it in the sidebar of my home page. http://wwwtheworldexplorers.com and it shows it as loading but never loads. Can you help me figure out the issue there.

This is now fixed. It was fine in Firefox, but Chrome was having problems with the code (and possibly some other browsers too).

Thank you it is the best trip map that I have found so far!

Glad to hear it! And if you do find any others out there that you think are better, let us know so we can ensure we stay ahead of the game.