Missing balls

Travel Forums System Talk Missing balls

1. Posted by ppihlaja (Budding Member 13 posts) 40w Star this if you like it!

My map (ppihlaja) has lost a level of detail, showing much less balls on my travel routes than earlier. On some routes it does not display any balls? Why? Any improvement possible?

2. Posted by zzlangerhans (Respected Member 56 posts) 40w 2 Star this if you like it!

Whew! From the title of your post I thought you had a much worse problem than that!

3. Posted by ppihlaja (Budding Member 13 posts) 40w Star this if you like it!

Well, I very much love also the balls on my map, and would greatly appreciate to know why their number is declining

4. Posted by Peter (Admin 6609 posts) 40w Star this if you like it!

I spent some time working on this issue the past few days. Finally managed to track it down, though the markers shown are still a bit flakey. I think it will have to do for now. I did also change the markers to use nicer quality ones, so it should look a little sharper as well (particularly on retina screens)

5. Posted by ppihlaja (Budding Member 13 posts) 33w Star this if you like it!

Quoting Peter

I spent some time working on this issue the past few days. Finally managed to track it down, though the markers shown are still a bit flakey. I think it will have to do for now. I did also change the markers to use nicer quality ones, so it should look a little sharper as well (particularly on retina screens)

6. Posted by ppihlaja (Budding Member 13 posts) 33w Star this if you like it!

Hi Peter,
I'm not sure what you did, but I do not notice any improvement. The programme displays much smaller number of my marker balls than it used to do a few months ago.

7. Posted by greatgrandmaR (Travel Guru 833 posts) 33w Star this if you like it!

I have looked and I have all the markers that I have put on the maps. They look very nice. And the little star marker moves from one section to another as I move through the journey on the map. If I click on that marker, it brings up the associated part of the trip that was in that place (without the map) in a sub-window.

But when I read the blog as a whole the star doesn't move to the place that is referenced by that section of the blog. I seem to remember that it did that at one point, but it doesn't now. Maybe it is because I have several locations strung together in the whole blog, but I can't get them to move unless I am on the map page.

8. Posted by Peter (Admin 6609 posts) 33w Star this if you like it!

Quoting ppihlaja

Hi Peter,
I'm not sure what you did, but I do not notice any improvement. The programme displays much smaller number of my marker balls than it used to do a few months ago.

Really? It's showing all the icons for me now where I expect them to. Some would not show due to grouping of content. I just checked your map. It's showing the small markers as well as the grouped markers as expected. I did notice that when panning the map it somehow didn't refresh the markers. But zooming in and out again did show them. Here is a screengrab of what it looks like to me

9. Posted by ppihlaja (Budding Member 13 posts) 33w Star this if you like it!

Peter - thanks for sharing your screengrab. Shows similar when I open the map. E.g. in Venezuela, Gabon or Tanzania the map does not show all balls on the routes but combines them, much more than earlier, under one marker. Also, in Europe the high-level map showed earlier much more balls than now.