Upload photos Failing

Travel Forums System Talk Upload photos Failing

1. Posted by pscotterly (Travel Guru 4 posts) 19w Star this if you like it!

All upload photos failing today.

I noticed I reported this 6 years ago also! The answer was the server was down and it was corrected.
Thanks in advance for correcting it again!
Paula Cotterly

2. Posted by AndyF (Moderator 2254 posts) 19w Star this if you like it!

There's been a change to the photo uploader due to a new server - see this other thread: www.travellerspoint.com/forum.cfm?thread=118757

3. Posted by Peter (Admin 7008 posts) 19w Star this if you like it!

Quoting pscotterly

All upload photos failing today.

Can you be more specific?

Are you able to select photos for upload?

The photos are uploading OK on my end now so it may also be specific to your browser. What browser are you using?

4. Posted by leics2 (Travel Guru 2332 posts) 19w Star this if you like it!

Using Chrome. Have been able to post here and elsewhere this morning but still can't access the photo 'select' column in the forum photo pop-up. Notifications drop-down is still blank.

Thanks for all your work. :-)

[ Edit: Edited on 01-Dec-2020, 09:35 GMT by leics2 ]

5. Posted by Peter (Admin 7008 posts) 19w Star this if you like it!

Quoting leics2

Using Chrome. Have been able to post here and elsewhere this morning but still can't access the photo 'select' column in the forum photo pop-up.

Not entirely sure what you mean by not being able to "access the photo 'select' column" ?

Do you mean you the photo icon is not showing in the toolbar? If so, then it's probably a cache issue. You can try a "hard refresh" (Shift-Command-R on Mac / CTRL-F5 on PC)

The photo upload is working for me normally wherever I'm testing it at the moment so not quite sure what is going on. Have tested in Chrome / Edge / Safari / Brave .. all are OK

6. Posted by leics2 (Travel Guru 2332 posts) 19w Star this if you like it!

I've literally just worked out how to do it.

Yesterday my 'intuitive' tech sense (admittedly minimal) told me there must be a 'select' option (i.e. a checkbox to the left of the thumbnail) because clicking on the thumbnail and 'Insert size' icon did nothing....but all I could see was what's shown in the photo below.

Both options work now so maybe it, like the posting issues I had, it was just related to the changes needing to settle in.

Thanks for checking it out. :-)

insert.PNG

[ Edit: Edited on 2 Dec 2020, 08:41 GMT by leics2 ]

7. Posted by AndyF (Moderator 2254 posts) 19w Star this if you like it!

I've also struggled. On Chrome for mobile, I struggled with the "regular" and "large" buttons as they weren't clickable in the normal way - clicking them activated a google search on the terms regular and large. Not sure if this is about the configuration of the page or just a browser problem of mine. Not helped by the fact that the insert picture button is missing on the mobile site so one needs to swap to desktop version to get that. At one point I did get it to play, but I can't replicate that now when I try again.

8. Posted by Peter (Admin 7008 posts) 19w Star this if you like it!

Good point about the button being missing on mobile. I'd forgotten that wasn't as complete. Though I think it probably would not work right on mobile anyway since it needs a popup window and that will not be a great experience on a mobile phone. I'll need to revamp these text forms sometime soon to cater for such scenarios.

[ Edit: Edited on 2 Dec 2020, 10:42 GMT by Peter ]

9. Posted by AndyF (Moderator 2254 posts) 19w Star this if you like it!

Quoting Peter

Though I think it probably would not work right on mobile anyway since it needs a popup window and that will not be a great experience on a mobile phone.

It does get me as far as the popup window, I just can't select the photo in there. I did manage to get it to play ball at 5am whily lying awake, but can't now figure out how I did it.